С ИЗЛОЖБА „КАРИКАТУРИ“ И ПРЕДСТАВЕНЕ НА ДВЕ ОТ КНИГИТЕ СИ ВЕСЕЛИН ЗИДАРОВ СЕ ВКЛЮЧИ В НАЦИОНАЛНИ СЛАВЕЙКОВИ ПРАЗНИЦИ 2022

КМЕТЪТ НА ОБЩИНАТА НАГРАДИ ТРЕВНЕНСКИЯ АВТОР С ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ ПО СЛУЧАЙ СЛАВЕЙКОВИ ПРАЗНИЦИ 2022

На 4-ти юни в галерия „Казаков“ приятели и почитатели на Веселин Зидаров се събраха, за да се потопят в неподправения хумористичен свят на тревненеца. С изложба „Карикатури“ и представяне на две от своите книги „Храмът на обречените“ и „Монолог на един идиот“ Веселин Зидаров се включи в програмата на тазгодишните Славейкови празници. Изложбата откри директорът на СМРЗИ – Трявна – Юлия Нинова.

Ю. Нинова: „Мисля, че Веско Зидаров няма нужда от представяне. Този свеж човек, който е удоволствие да срещнеш по улиците и да знаеш, че ще размените няколко добри думи и е си тръгнете от срещата по – ведри и позитивни. Той достойно представя Трявна не само в България, но и в чужбина – високо оценен от своите читатели и почитатели.“

Главният редактор на в. „Стършел“ – Михаил Вешим и карикатуристът Ивайло Нинов бяха сред гостите на събитието. Именно те се включиха в представянето на книгите и карикатурите на Веселин Зидаров. В хумористичен стил протече официалната част на събитието, което накара всички присъстващи да останат с усмивки на лицата си до края.

Михаил Вешим:„Авторът Веселин Зидаров е добре познат на тревненци, защото самият той е от Трявна, добре познат е и на габровци, защото столицата на хумора – Габрово е почти квартал на Трявна. Веселин Зидаров е добре познат и на цяла България, тъй като много години е сътрудник на хумористичния вестник „Стършел“. Той се представя пред нас с две книги, но освен тях, той е автор и на други сатирични творби, издадени през годините. Известна е максимата, че един писател може да е написал много книги, но всъщност през живота си той пише само една книга – книгата на своя живот. Това важи и за Веселин Зидаров. През годините, под различни заглавия, той пише една книга. Пише я с къси изречения, които съдържат в себе си парадокса и абсурда на ежедневието. Понякога не му стига само да пише, а започва и да илюстрира книгата си, защото авторът Веселин Зидаров не е само пишещ човек, той е и рисуващ.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ във в. „Тревненска седмица“ /08.06.2022г./