ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ТРЯВНА ПРИЕ ПРОМЕНИ В МАРШРУТНАТА СХЕМА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ПРЕВОЗ В ОБЩИНАТА

На редовното си заседание през месец февруари Общински съвет – Трявна разгледа две предложения касаещи общественият превоз на пътници. Първото от тях бе промяна в транспортната схема, отнасяща се до редуциране броя на курсовете по част от линиите. Липса на желаещи фирми превозвачи да извършват обществения транспорт, предизвестие от една от фирмите изпълнител за прекратяване на действащия договор за обществен транспорт от 1-ви март, нерентабилност на част от изпълняваните линии от транспортната схема, заради липса на пътници са само част от причините налагащи промяна в транспортната схема.

Направените промени по транспортната схема, които бяха разгледани и одобрени от Общинския съвет са както следва: Курсовете, които се изпълняват по автобусна линия гр. Трявна — с. Белица — с. Мечевци гр. Трявна във вторник и петък да отпадат. Маршрутното разписание по тази линия се закрива. Промените по градска линия – кв. „Стояновци“ кв. „Димиев хан“ – сп. „Черпи Вир“кв. „Стояновци“ са следните: Курсовете, които се изпълняват делнично в 12.00ч и сезонно /15 септември — 30 юни/ в 19.30 ч.; както и празнично в 7.30 ч.; 11.30 ч.; 13.30 ч.; 19.15ч. – отпадат. В празничното разписание се вписва курс с час на тръгване от кв. Стояновци в 12.30ч, който замества тези в 11.З0ч и 13.30ч. Следователно от сп. „Черпи вир“ ще  бъде с час на връщане в 13:07ч.

Промени на курсовете по линията кв. Димиев хан, сп. „Черпи вир“   

гр.Плачковци — сп. „Черпи вир“ са обвързани с градската линия:

Отменят се курсовете делнично в 12.20ч. и сезонно /15 септември — 30 юни/ в 19.50ч, също така празнично в 7.50ч; 11.45ч.;13.45ч.; 19.30ч., а ще се изпълнява курс с час на тръгване от сп.„Черпи вир“ в 12.45ч. и обратно от сп. Стадион/Плачковци 12.51ч.

Курсовете по линия гр. Трявна с. Станчов хан гp. Трявна се запазват само в понеделник, а тези в петък, събота и неделя се спират.

Още по темата с промяната на транспортната схема и  аргументите, изложени от кмета на Община Трявна очаквайте в бр.8 на в. „Тревненска седмица“. Седмичникът излиза в сряда /01.03.2023г/., а в статията ще научите и още какви са опциите за спешното възлагане на превоза на пътници от началото на месец март, дискутирани на заседанието на местния парламент.