БАЛОТАЖ В ТРЯВНА МЕЖДУ СИЛВИЯ КРЪСТЕВА И ДЕНЧО МИНЕВ

КМЕТЪТ В ПЛАЧКОВЦИ ИЗБРАН ОЩЕ НА ПЪРВИ ТУР

След приключване на изборите, резултатите са: балотаж в Трявна. Силвия Кръстева /„ПП „ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“ (ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, ПП БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД и БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ)“/ и Денчо Минев /ГЕРБ/ ще се борят за доверието на избирателите на втори тур. В Плачковци гласоподавателите избраха още на първи тур. Досегашният кмет Борислав Борисов ще поеме управлението на Плачковци и през новия мандат, като печели подкрепата на 69.08% от избирателите.

Резултатите в Трявна за кмет на Общината се подреждат както следва: Силвия Кръстева /„ПП „ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“ (ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, ПП БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД и БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ)“/ – 22.37%; Денчо Мине /ГЕРБ/ – 21.39%; Боян Грозев /НИЕ ИДВАМЕ (ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД)/ – 17.07%; Дончо Захариев /КОД /Консервативно Обединение на Десницата/ – 15.02%; Марин Маринов Местна коалиция „ГРАЖДАНИ ЗА ОБЩИНАТА”(КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“)/ – 9.21%; Златка Цанева /ВЪЗРАЖДАНЕ/ – 8.71%; Божидар Христов /КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ/ – 3.93%.

Ясни са имената и на новите общински съветници. Общинската избирателна комисия посочи и разпределението на мандатите по партии и коалиции. 4 мандата в местния парламент печелят след вота от ПП ГЕРБ / Денчо Минев; Добромир Драмов; Жасмина Лазарова; Мария Пенева/; 3-ма представителя в Общинския съвет ще имат от Възраждане /Златка Цанева; Стефан Петров и Кристиян Близнаков/; 3-ма са представителите и на НИЕ ИДВАМЕ (ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД) – /Боян Грозев; Маргарита Симеонова и Стефан Михнев/; от „ПП „ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“ (ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, ПП БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД и БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ)“ вкарват 2-ма общински съветници /Силвия Кръстева; Христо Лазаров/; по двама представители има и от КОД /Консервативно Обединение на Десницата/ / Дончо Захариев; Александра Манева/ и Местна коалиция „ГРАЖДАНИ ЗА ОБЩИНАТА”(КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“) /Марин Маринов и Кристиян Генев/; един представител в новия Общински съвет ще имат и от Съюз на свободните демократи /Драгомир Николов/.

Подробност очаквайте в новия брой на в. „Тревненска седмица“, който излиза от печат на 01.11.2023г. Екипът ни търси всички участници в изборите за коментар и изявления дали и кого ще подкрепят на 2-ри тур за избора на кмет в Трявна.