ДЕНЧО МИНЕВ Е НОВИЯТ КМЕТ НА ТРЯВНА

КАНДИДАТЪТ НА ГЕРБ СПЕЧЕЛИ 51,59% ОДОБРЕНИЕ НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НА БАЛОТАЖА

За одобрението на тревненци и плачковчани на втория тур за кмет на Община се бориха кандидатите на ГЕРБ – Денчо Минев и на ВМРО – БНД – Силвия Кръстева. Според вотът на жителите на общината Денчо Минев е новият кмет на Трявна, който ще поеме управлението за следващите 4 години. С гласовете на 51,59% от упражнилите правото си на глас Минев спечели балотажа за кметския пост срещу Кръстева, която получи 44.54% от вота на избирателите.

В 20 избирателни секции, 9 310 души имаха право на глас на втория тур за кмет на Община Трявна. Вотът в Общината бе упражняван както машинно, така и с хартиени бюлетини. След края на изборния ден от Общинската избирателна комисия посочват, че до урните са отишли 3381 от имащите право на глас. 2122-ма от тях са използвали хартиените бюлетини за гласуване, а 1259 са предпочели машинния вот. Недействителните хартиени бюлетини са 22 на брой. Сумарно от хартиените и машинните бюлетини кандидатът на ГЕРБ – Денчо Минев има 1733 гласа, опонентът му – Силвия Кръстева събира в своя подкрепа общо 1496 гласа. 130 от гласоподавателите са отбелязали квадратчето „Не подкрепям никого“, което представлява 3.87% от упражнилите право на глас в неделя /05.11.2023г./

След избора на Денчо Минев за кмет на Община Трявна разместване и в местния парламент. С решение на Общинската избирателна комисия в Трявна, мястото на Минев в Общинския съвет се заема от Константин Брънеков.