БЛИЗО 350 УЧАСТНИЦИ СЪБРА ФОЛКЛОРНИЯТ ФЕСТИВАЛ „ДУХ ЖИВ – КОРЕН ЗДРАВ“

СЛЕД ТРИГОДИШНО ПРЕКЪСВАНЕ МАГИЯТА НА ФОЛКЛОРА ОТНОВО ОЖИВЯ В ТРЯВНА

След тригодишно прекъсване Трявна отново е център на фолклорната магия. Двадесет състава от цялата страна се включват в третото издание на фолклорния фестивал „Дух жив – корен здрав“. От най – малките участници до най – големите площад „Капитан Дядо Никола“ в града е изпъстрен с разнородни носии, характерни за различните фолклорни области в страната. Фестивалът започна в 11:00 часа днес, като участници и публика бяха приветствани от кметът на община Трявна.

С. Кръстева: „Скъпи тревненци и гости на прекрасна Трявна. За мен е изключително удоволствие и привилегия, че съм тук и имам възможността да дам началото на фолклорния фестивал „Дух жив корен здрав“. Надявам се, че в следващите няколко часа ще имаме възможността да се насладим на изпълненията на всички участници, които са толкова много. Благодаря за организацията на НЧ „Съединение“. Пожелавам на добър час на фестивала. Добре дошли сте винаги в Трявна и ще Ви чакаме отново.“

Организатори на събитието са Община Трявна и НЧ „Съединение-1933“, с. Кисийците, общ. Трявна, ТФ „Зорница“. „Трявна е домакин на един празник на българските народни танци и хора.  И тази година организаторите на събитието вложиха  душа и сърце и много усилия, за да организират тази  проява на българщината.“ – подчертаха водещите на събитието пред присъстващите. Със своите впечатляващи хореографии и прецизно изпълнение децата от ДГ „Светлина“ и ДГ „Калина“ в Трявна дадоха началото на Фолклорния фестивал „Дух жив – корен здрав“. Фолклорният празник в Трявна продължава и в момената с изявите на всички записали се за участие. Без конкурсен характер, но с много емоции и положителен заряд площад „Капитан Дядо Никола“ е изпълнен с публика.

Репортаж от събитието очаквайте в бр. 17 на в. „Тревненска седмица“, който излиза от печат на 04.05.2023г.