ИЛИЯ ВЛАДИМИРОВ СПЕЧЕЛИ ЧЕРВЕНИЯ ПОЯС ОТ СИМПОЗИУМА „ОБЛОГ В ТРЯВНА“

В заключителната фаза на „Дни на дърворезбата“ стана ясен и победителят в симпозиума „Облог в Трявна“. След пет дни работа майсторите резбари успяха да вдъхнат живот на дървените трупи и да ги превърнат в шедьоври на изкуството. По време на награждаването всички участници бяха отличени за своите специфични творчески дейности. Уста Дарин Божков започна награждаването с препратка към швейцарското участие на симпозиума, като разказа своя лична история. Победителят в Облога е Илия Владимиров, който бе препасан от Уста Дарин Божков по стара традиция с червения пояс – символ на майсторство. Авторът сподели, че Трявна е град, който обича, като допълни:

И. Владимиров: „За мен е изключително удоволствие, че имах възможността да участвам. Едни от най – вълнуващите ми години в моете развитие са били точно тук – в Трявна, в НГПИ „Тревненска школа“.  За мен Трявна е като втори дом – аз познавам всичко тук . Изключителна чест за мен е, че успях да създам и да реализирам тази творба, която направих в този град, да знам, че с една идея повече съм успял да допринеса с нещо и аз за Трявна.“

Още за награждаването и за самите участници в симпозиума „Облог в Трявна“ ще откриете на страниците на в. „Тревненска седмица“ бр.18, който излиза от печат на 10.05.2023г.

One thought on “ИЛИЯ ВЛАДИМИРОВ СПЕЧЕЛИ ЧЕРВЕНИЯ ПОЯС ОТ СИМПОЗИУМА „ОБЛОГ В ТРЯВНА“

  1. Умен ,талантлив и упорит . Способен да твори всичко . Гордеем се с Илия!!!

Comments are closed.