ПЪРВИ ОФИЦИАЛЕН ТУРНИР ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА В ТРЯВНА

12 КЛУБА ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ВЗЕХА УЧАСТИЕ В НЕГО

„СБЪДНАТА МЕЧТА“ – така определиха реализацията на първия официален турнир по лека атлетика организаторите от СКЛА ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА. Днес /30-ти септември/ лекоатлетическата писта на спортен комплекс „Ангел Кънчев“ в Трявна бе изпълнена от състезатели, станали част от първия официален турнир по лека атлетика, осъществен в града.

12 клуба по лека атлетика и над 150 участници в рамките на първото издание на турнира. Събитието започна с масов старт на деца от детските градини в Трявна с дистанция 40м.  По примера на други турнири по лека атлетика, започвайки с масовия старт на малчуганите, организаторите  си поставят за цел да стимулират и мотивират децата от най – ранна възраст към здравословния начин на живот. В откриването на събитието участие взеха и представителите на баскетболен клуб „Зограф“ – Трявна, които с присъствието си показаха, че има приемственост между различните спортни школи в града, изразявайки пълната си подкрепа за развитието на спорта в общината като цяло.

В самия турнир имаше бягания на 40; 60; 100 и 200 метра и „вортекс“ – заместителят на дисциплината по хвърляне на копие при децата. Момичета и момчета от различните спортни клубове в различните възрастови групи взеха участие в съответната за тях дисциплина. Не липсваше и адреналин по трибуните, където публиката подкрепяше своите фаворити.

Събитието бе уважено и от доказани в спорта и леката атлетика личности, сред които най – бързата българка от близкото минало, преди поколението на Ивет Лалова, – Петя Пендарева и доц. Красимир Митев от Габрово.

Турнирът по лека атлетика в Трявна се превърна в празник на спорта. Участниците се включиха в състезанието с много хъс и показаха своите възможности. Освен медали, отличените лекоатлети получиха и подаръци от спонсорите на събитието.

Медали имаше и за най – малките – децата от детските градини, както и за баскетболистите от БК „Зограф“ за подкрепата на събитието.