„РЕЦЕПТИ В РИМИ С ИСТОРИИ НЕЗАБРАВИМИ“ ОТ АНИ КИРИЛОВА

Представяме Ви Ани Киролова. Тя не е Анютка. С тази уговорка започваме, а по – късно ще разберете и защо Ви го споделяме. Ани е увлечена по писането. Казва, че това вероятно е неследила от прабаба си Спасия Джуренова, която била писателка и издавала книжки със собствени приказки. Своите истории Ани обаче поднася в рими, с голяма доза хумор.

А. Кирилова: „Преди съм писала само детски стихотворения. Имаше период преди 10 и повече години, когато пишех по едно стихче през пет, шест месеца. Пишех тогава, когато нещо ме впечатли силно. Но от 5-6 години почнах да пиша по – интензивно. Сега за всеки празник имам стихотворение. Имам приказка за подправките, приказка за плодовете, ода за животните и за още много мои хрумки. Просто това, което ми е в главата в момента и е интересно за мен го превръщам в стихове.“

В един от предишните броеве на в. „Тревненска седмица“ Ви представихме стихотворение за Васил Левски, написано от Ани Кирилова. Своето влечение да описва случки и истории в рими, Ани развива в един по – нестандартен вариант. Така преди години тя започва да създава сюжета на Манчо и Анютка. Увлечена и от любовта си към кулинарията, тревненката разгръща сюжета на своите герои, като го обвързва с храната и нейното приготвяне.

В броя, който излиза от печат на 16.03.2022г. може да прочетете цялото интервю с авторката, която ни разказва за хумуристичните истории на своите герои. Освен това ще откриете и първата от поредицата забавни истории – рецепти на Анютка и Манчо, които предстои да ви представяме в последващи броеве на в. „Тревненска седмица“.