ТРЯВНА БЕ ДОМАКИН НА ОБЩОТО ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА

ДЕЛЕГАТИТЕ ПРИЕХА ОТЧЕТА ЗА ДЕЙНОСТТА НА ФЕДЕРАЦИЯТА И ПРОЕКТО БЮДЖЕТА ЗА 2023г.

Трявна бе домакин на общото отчетно събрание на Българската федерация по лека атлетика. Форумът се състоя на 12.05.2022г., когато делегатите разгледаха отчета на БФЛА за предходната година и проекто – бюджета за следващата. Общото събранието прие  финансовия отчет и доклад за дейността на БФЛА и проекто-бюджета за 2023-а г, който е в размер на  2 700 000 лв.

Президентът на Българска федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов коментира за в. „Тревненска седмица“, че федерацията е успяла да изпълни календара си, въпреки Ковид ограниченията. А периодът, който отчитат на общото събрание не е едногодишен, а по – кратък.

Д. Карамаринов: „Периодът, който отчитаме сега заради пандемията, е доста кратък, тъй като предишното събрание беше септември. Заради пандемията всичко беше отлагано и сега влизаме в нормалния ритъм. Този период, които отчитаме, е от септември 2021г. до май месец тази година. Един полугодишен период, но с удоволствие мога да кажа, че Българската федерация по лека атлетика е една от малкото, която изпълни абсолютно целия си календар, въпреки пандемията и усложненията, които произтекоха от нея. Бюджетът на Българската федерация е стабилен както миналата година, така приемаме и за следващата година. Нямаме притеснения в това отношение.“

Като знаково определи провеждането на общото събрание в Трявна, президентът на федерацията. Карамаринов коментира, че Трявна е първият град, в който се провежда общото събрание за втори път, след решението на Федерацията за изнесени извън столицата събрания. Още по темата в следващия брой на в. „Тревненска седмица“, който излиза от печат на 18-ти май 2022г.